Departamentul de Origami

Japonia este o țară ce deschide porţi prin diferite arte. Una dintre aceste arte este Origami, arta împăturirii hârtiei.

Origami (oru – a împături, kami – hârtie) este una dintre artele tradiţionale care a apărut în secolul XVII şi a început să fie practicată în afara Japoniei prin anii 1900. Această artă a prins contur după ce călugării budişti transportau hârtia în Japonia în timpul secolului al VI-lea. Primul origami japonez datează din această perioadă şi era folosit doar pentru ceremonii religioase, datorită preţului mare al hârtiei. Secole întregi, nu au existat instrucţiuni scrise pentru modelele de origami. Acestea erau date mai departe din generaţie în generaţie, astfel această artă devenind o moştenire culturală.

Origami reprezintă o artă creativă, un puzzle, un joc, ce a atras multe persoane prin simplitatea sa şi, totodată, datorită complexităţii sale.

În cadrul departamentului de origami al Asociaţiei Româno – Japoneze Himawari se desfăşoară cursuri ce constau în iniţierea persoanelor interesate de arta plierii hârtiei, workshop-uri cu diverse teme (de Crăciun, de Sfântul Valentin, în cadrul festivalurilor organizate) şi, de asemenea, pregătirea persoanelor pentru acest departament din cadrul asociaţiei. În cadrul activităţilor se prezintă modele de la cele mai simple, până la cele mai complicate.
Pe viitor dorim să susţinem cât mai multe cursuri şi ateliere şi să atragem noi persoane spre a încerca această artă ce reprezintă o parte frumoasă a Japoniei.


Coordonator departament: Iulia Iliana
Telefon: 0756482185
E-mail: origami@himawari.ro

origami

Reclame

Un gând despre „Departamentul de Origami”

  1. Buna ziua. Am parcurs programele din aceasta vara si am vazut workshopuri de origami de cate o ora sau maxim 1,5 ore.
    As vrea sa invat si eu dar nu stiu daca timpul scurt permite invatarea acestui mestesug….Exista cursuri cu durata mai mare?.

    Apreciază

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s