Departamentul de Manga și Ilustrații

Termenul manga face referire la benzile desenate japoneze, cunoscute şi sub numele de komikku. Termenul este utilizat în exteriorul ţării strict pentru lucrările de origine niponă.
Spre deosebire de benzile desenate ce erau adresate copiilor, manga este destinată unui public mult mai larg, creându-se edituri specializate pe adresarea unui public ţintă, fiecare categorie de vârstă având o denumire specifică. De-a lungul timpului manga a ajuns să dezvolte o gamă mare de subiecte, teme şi genuri.

În cadrul departamentului de manga și ilustrații al Asociaţiei Româno-Japoneze Himawari se organizează cursuri adresate tuturor persoanelor pasionate care doresc să înveţe sau, după caz, să aprofundeze, tehnici specifice de desenare manga. Fiecare lecţie este interactivă şi are obiective specifice care asigură atingerea rezultatelor dorite și progresul fiecărui cursant.

Totodată, în cadrul Clubului de manga, departamentul se pregăteste pentru diferite activităţi (precum festivaluri şi ateliere) şi se lucrează la revista manga a asociaţiei.
Pe viitor dorim dezvoltarea departamentului şi implicarea în mai multe activităţi prin care universul manga să devină cunoscut unui public cât mai larg.


Coordonator departament: Gabriela Timofte
Telefon: TBA
E-mail: manga@himawari.ro

manga

Reclame

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s