Departamentul de Limbă şi cultură Japoneză

Cursurile de limbă și cultură japoneză, deşi au o istorie relativ scurtă în Iaşi, reprezintă unul din motivele de bază pentru fondarea Asociaţiei româno-japoneze Himawari în anul 2007.

Fascinaţia şi pasiunea tinerilor ieşeni a făcut ca departamentul de limba japoneză să fie deschis către public încă de la înfiinţarea asociaţiei, astfel că în decursul celor 8 ani de activitate, ne-au trecut pragul mai bine de 400 de curioşi de toate vârstele, atât din Iaşi cât şi din alte oraşe aflate în zona Moldovei.

Activitatea departamentului de limbă japoneză constă în susţinerea de cursuri de limbă şi cultură japoneză, şcoala de vară, participări la concursul anual de discursuri în limba japoneză, unde cursanţii noştri au câştigat mai multe premii I şi, nu în ultimul rând, participări la examenul JLPT ( Japanese Language Proficiency Test ), unde avem un procent de promovabilitate de peste 80%.

Pe lângă aceste activităţi, în decursul timpului, din rândul cursanţilor noştri, am format şi profesori de limba japoneză care au primit burse de studiu pe termen lung organizate de Japan Foundation în colaborare cu Guvernul Japoniei.

În viitor dorim să continuăm ridicarea ştafetei în ceea ce înseamnă studiul limbii şi culturii japoneze în zona Moldovei venind cu noi metode de predare, mai interactive şi atrăgătoare, care să potolească setea de cunoaştere şi curiozitatea tuturor celor interesaţi de Ţara Soarelui Răsare.


Coordonator departament: Cristina Vâlcescu
Telefon: TBA
E-mail: limba.japoneza@himawari.ro

limba japoneza

Reclame

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s