Despre Noi

Asociaţia româno-japoneză HIMAWARI – Iaşi este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit, înfiinţată în 2007.

Misiune

Misiunea Asociaţiei româno-japoneze Himawari este să creeze un cadru organizat care să promoveze cultura niponă şi studierea limbii japoneze prin organizarea de activităţi, spectacole şi evenimente.

Obiectul de activitate al Asociaţiei româno-japoneze Himawari îl constituie:

 • Organizarea de proiecte şi activităţi care să contribuie la atingerea scopului Asociaţiei.
 • Reprezentarea membrilor asociaţiei pe lângă administraţia de stat precum şi pe lângă alte organizaţii naţionale şi internaţionale.
 • Susţinerea şi promovarea culturii si civilizatiei japoneze.
 • Consolidarea relaţiilor cu alte Organizatii Non-guvernamentale romanesti sau straine.
 • Propagarea culturii nipone în rândul membrilor Asociaţiei, promovarea ideilor şi studiilor din domeniu, inclusiv prin publicaţii proprii.
 • Organizarea de manifestări culturale, sportive şi de divertisment.
 • Colaborarea cu alte asociaţii, fundaţii, organizaţii sindicale, organizaţii patronale, organe ale administraţiei publice de stat centrale sau locale, instituţii de învăţământ şi cu alte organisme pentru desfăşurarea de activităţi necesare îndeplinirii scopului principal al Asociaţiei.
 • Facilitarea schimburilor internaţionale de oameni, cunoştinţe şi informaţii.
 • Facilitarea accesului celor interesaţi la informaţiile disponibile Asociaţiei ca urmare a proiectelor şi activităţilor realizate.
 • Atragerea şi utilizarea, în condiţii legale, de resurse de finanţare, resurse şi bunuri economice, sub formă de subvenţii, subscripţii, donaţii, contribuţii, cotizaţii, sponsorizări etc. în vederea realizării scopurilor Asociaţiei.
 • Desfăşurarea de acţiuni care să ducă la crearea condiţiilor necesare unei integrări eficiente în structurile vest-europene, dezvoltării comunitare şi cooperării intraregionale şi interregionale.
 • Să promoveze spiritul civic în rândul tineretului.
 • Să promoveze şi să apere drepturile omului.
 • Să faciliteze accesul membrilor Asociaţiei româno-japoneze Himawari la manifestările ştiinţifice, culturale, sportive şi mijloacele de agrement.

10 gânduri despre „Despre Noi”

 1. Buna ziua!
  M-ar interesa, pentru fiul meu (12 ani), sa îmi trimiteti o oferta pentru cursuri de limba japoneza. Pe site nu am găsit nici program, nici prețuri.
  Va mulțumesc!

  Apreciază

 2. shalom from shimane ken misato cho nippon .
  azi am vazut o picatura de roua pe o frunza de lotus in gradina casei noastre japoneze din shimane ken . a fost incintator si am vrut sa va impartesc acest lucru.
  cu dragoste pentru HIMAWARI si pentri NIPPON
  carmen braunstein

  Apreciat de 1 persoană

 3. Buna ziua, as dori sa ma apropii de ceremonia ceaiului, pentru modul in care surprinde si exteriorizeaza spiritul nipon . Ce posibilitati ar fi sa particip la evenimente organizate de asociatia dumneavoastra? Va multumesc.

  Apreciază

 4. buna ziua! ma numesc Liviu B,sunt di Iasi v-am cautat pe strada Lapusneanu si la un nr tel de doi ani in urma. a raspuns o domnita amabila dar a spus ca nu mai colaboreaza cu dv doresc informatii pt fiica mea este pasionata de limba si cultura Japoneza! va rog o locatie in Iasi si un nr tel.

  Apreciază

  1. Ne pare rau ca nu v-am vazut mesajul mai devreme,in luna septembrie vom incepe inscrieri pentru noi grupe de limba japoneza, va invitam sa ne urmariti pagina de facebook pentru detalii

   Apreciază

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s