Departamentul de Creaţie

Japonia a fost şi este o ţară cu rădăcini solide în arta meşteşugăritului, lucru ce se observă cu ochiul liber în clădiri vechi, precum temple şi altare, în obiectele de decor de odinioară, dar şi în invenţiile din ziua de azi. Termenul specific acestor creaţii este monozukuri, tradus mot-a-mot ca a face lucruri, însă semnificaţia lui este mult mai profundă, accentul nu se pune pe persoana care realizează obiectul, ci pe abilităţile şi măiestria cu care este realizat obiectul. Deşi vag în exprimare, un termen apropiat şi mai cunoscut pentru monozukuri ar fi crafting.

În cadrul departamentului de Creaţie al Asociaţiei Româno-Japoneze Himawari se află micii meșteșugari care, inspiraţi de pasiunea pentru cultura japoneză, dau naştere unor lucruri realizate prin tehnica kirigami (arta tăierii hârtiei), cu mâinile lor dibace folosesc diferite unelte pentru a crea accesorii japoneze, precum kanzashi (clame de păr specifice japoneze) sau kinchaku (genţi tradiționale japoneze), construiesc machete din diferite materiale pentru realizarea unor obiecte în miniatură, precum temple sau obiecte decorative şi realizează diferite ornamente reprezentative festivalurilor japoneze. De asemenea, departamentul oferă şi workshop-uri în care se pot învăţa tainele în creaţia unui obiect, dar şi lucruri spre donare publicului interesat.

Scopul nostru este de a arăta lumii minunatele lucruri tradiţionale pe care Japonia le are de oferit şi de a îi inspira şi pe alţii să le aprecieze, aşa cum o facem şi noi. Posibilităţile departamentului sunt foarte vaste şi dorim să creştem diversitatea şi numărul activităţilor care să ajungă la cât mai mulţi pasionaţi de cultura niponă.


Coordonator departament: Teodora Barcă
Telefon: 0740 429 022
E-mail: creatie@himawari.ro

creatie

Reclame

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s